IR napredni touch regulator IR Sun | EKOSEN

IR napredni touch regulator IR Sun

Nova doba IR-ogrevanja je tukaj.

Regulator ogrevanja IR Sun popolnoma spremeni delovanje IR-ogrevalnih sistemov. Vsak IR-grelni sistem spremeni v najbolj odziven, natančen in udoben sistem ogrevanja. 

Varčuje z energijo in zagotavlja maksimalno udobje.

 
Preverite, koliko ste privarčevali.
Od sedaj naprej boste zmeraj natančno vedeli, koliko električne energije ste namenili ogrevanju. Preverili boste, koliko energije ste porabili v preteklem obdobju in med seboj primerjali porabo v različnih obdobjih. Zelo enostavno primerjajte porabo energije ob različno nastavljenih temperaturah ogrevanja objekta, ter porabo ob različnih nastavitvah urnikov ogrevanja. Na preprost način ugotovite, kakšne nastavitve vam ustrezajo in hkrati zmanjšate vašo porabo električne energije.
Preprost.
Regulator IR Sun je zasnovan za vse generacije. Uporabniški vmesnik je zelo pregleden in preprost. Vse informacije so prikazane zelo nazorno. Na glavnem zaslonu so prikazani osnovni podatki o nastavljeni temperaturi prostora, dejanski temperaturi v prostoru in vključenih funkcijah ogrevanja. Sproti spremljajte s kakšno močjo deluje vaš IR-ogrevalni sistem Ekosen. Že z enim pritiskom na zaslon, pa boste hitro in enostavno dostopali do naprednih funkcij ogrevanja ali pa preverili, koliko energije ste namenili ogrevanju vašega prostora. Skratka regulator ogrevanja IR Sun je tako preprost, da ga boste z veseljem uporabljali.
Meri, računa, regulira in prihrani.
Način delovanja regulatorja IR Sun je popolnoma drugačen od načina delovanja klasičnih termostatov. Regulator IR Sun neprestano spremlja temperaturno dogajanje v prostoru, ter zazna odziv objekta na dovajanje toplote v prostor. Tako sproti in v vsakem trenutku zelo natančno izračuna, koliko toplote je potrebno dovesti za natančno vzdrževanje željene temperature objekta. Pri tem upošteva tudi morebitne dodatne vire toplote, kot je sončno obsevanje objekta, dovajanje toplote v prostor zaradi gospodinjskih opravil in podobno. Ko ima IR Sun zbrane vse podatke, v prostor zelo natančno dovede točno toliko toplote kolikor je potrebno za doseganje željene temperature, zato v prostoru ne prihaja do nihanja temperature, ki je značilno za delovanje klasičnih termostatov, ki delujejo na principu histereze. S takšnim načinom regulacije boste prihranili energijo, hkrati pa dosegli maksimalno udobje ogrevanja. V kombinaciji s preprosto uporabo urnikov in naprednimi algoritmi dovajanja toplote v prostor, je regulator IR Sun izjemno energetsko učinkovit ter prinaša do 30% prihranka električne energije v primerjavi s klasičnimi termostati. Zato se odplača sam.
Odpravlja pomanjkljivosti obstoječih sistemov
Z vgradnjo regulatorja IR Sun boste dobili najbolj odziven, natančen in udoben način ogrevanja. Ker regulator v prostor dovaja točno toliko toplote kolikor je potrebno za natančno vzdrževanje željene temperature, ob delovanju pod IR-paneli ni več občutka močne koncentrirane IR-toplote. Paneli vas bodo greli prijetno enakomerno, kar prinaša enakomerno topel prostor brez značilnih temperaturnih nihanj.
Podaljšajte življenjsko dobo vašega IR-grelnega sistema
Zasnovali smo način delovanja, s katerim ne povzročamo velikih temperaturnih šokov na grelno telo IR-panela, zato se materiali starajo bistveno počasneje. Z uporabo regulatorja IR Sun boste podaljšali življenjsko dobo vašega IR-grelnega sistema. Zaradi počasnejših in manjših temperaturnih raztezkov materiala, aluminijasti paneli več ne bodo toliko pokali, v večini primerov, pa bo pokanje povsem odpravljeno. Tako povečamo udobje bivanja.
 
Zakaj IR Sun
- Energetsko učinkovit
- Do 30 % nižja poraba energije
- Preprost za uporabo
- Meri porabo električne energije
- Vzdržuje konstantno temperaturo prostora
- Daljša življenjsko dobo IR-panelov
- Prikaže moč s katero delujejo IR-paneli
- Zaznava prezračevanje prostorov
- Ker se odplača sam

NAVODILA ZA UPORABO

CENA: 139,00 € + DDV

 
Kompatibilnost
Regulator IR Sun deluje z vsemi vrstami IR-grelnih panelov - neglede na njihovo vrsto oz. proizvajalca.
Montaža
IR Sun regulator se montira na steno, v standardno okroglo podometno dozo.
Zamenjava termostata
Stari termostat lahko brez večjih posegov zamenjate z novim regulatorjem IR Sun. Inštalacija je zelo enostavna. Preprosto odklopite vaš stari termostat in priklopite IR Sun, ki samodejno prepozna priklopljeno moč panelov, to pa upošteva pri izvajanju regulacije.
Dizajn 
IR Sun je skladen z vsakim prostorom. Prilagodite ga lahko prostoru, z izbiro njegove barve – ustvarite kontrast da ga izpostavite ali ustrezno barvo, da se zlije s steno.
Ambientna osvetlitev
Regulator IR Sun ima vgrajeno ambientno osvetlitev, ki služi potrditvam funkcij in morebitnim opozorilom.
Zaslon
Regulator IR Sun ima barvni na dotik občutljiv zaslon diagonale 10 cm.
Prezračevanje
IR Sun zazna prezračevanje prostorov in nanj ustrezno odreagira. Prav tako ob morebitnem nepravilnem prezračevanju prostorov uporabnika na to opozori.