Ekosen se predstavi v oddaji Ambienti | EKOSEN

Ekosen se predstavi v oddaji Ambienti
petek, 4. Junij 2021
/
novica

Konec maja je Ekosen bil ponovno v oddaji Ambienti. V tokratni oddaji so zadovoljni uporabniki spregovorili o izkušnji z IR-ogrevanjem v kombinaciji s fotovoltaiko in o prednostih bivanja v samooskrbnem bloku v Radencih.

IR-ogrevanje, fotovoltaika in samooskrba

Radenci sledijo trendom in so zgradili nizkoenergijski blok s 27 stanovanjskimi enotami, ki je nekaj posebnega. Opremljen je s kar 95 kW sončno elektrarno – električna energija pa je razdeljena med prebivalce bloka. Tako lahko stanovalci delujejo po načinu samooskrbe in pridobljeno elektriko porabijo za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, ogrevanje vode in gospodinjsko elektriko. Del te odločitve je bilo tudi naše podjetje, ki je z veseljem priskočilo na pomoč pri izbiri ogrevanja.

Podjetje zdaj nadaljuje svojo uspešno pot z novostjo: vsi, ki jih zanima samooskrba, bodo odslej pri podjetju lahko naročili tudi sončne elektrarne in se odpravili na pot neodvisnosti. Na pot, ki vsako leto pridobiva pomen.

S pomočjo našega podjetja bo tako uporabnik lahko s sončno elektrarno pokril vse stroške ogrevanja, gretja sanitarne vode, hlajenja in drugih porabnikov električne energije. Tako bodo uporabniki lahko imeli energijsko učinkovito in prilagodljivo IR-ogrevanje, ki se prilagaja ritmu življenja vsakega posameznika in osrečuje še tako zahtevne uporabnike. Stanovanje lahko ogrevajo takrat, ko jim ustreza, kadar pa jih ni doma, lahko ogrevanje izključijo. Vsak prostor v hiši/stanovanju ali poslovnih enotah lahko ogrevamo na drugačno temperaturo, kar je še posebej pomembno pri ogrevanju kopalnice. S pomočjo napredne regulacije pa lahko uporabniki vse nastavitve spreminjajo kar na svojem mobilnem telefonu. Pametna IR Sun WiFi regulacija še dodatno znižuje stroške in nudi večje udobje.

Veliko prednosti za ugodno ceno: rešitev IR-ogrevanja je definitivno primerna za vsak žep, hkrati pa so uporabniki brez skrbi: grelni paneli namreč nimajo gibljivih delcev, zaradi česar težav z njimi praktično ni. Zato se ponašajo z garancijsko (do 15 let) in zelo dolgo življenjsko dobo (do 40 let). Število uporabnikov je vsak dan večje, IR-grelne panele montiramo tako v novogradnje kot tudi v starejše objekte, za glavno ogrevanje ali kot dogrevanje. 

Kombinacija fotovoltaika + IR-grelni paneli: mnenja uporabnikov:

Marjan Bračko (direktor podjetja Stanovanja Radenci)

»Vidimo, da so odzivi strank in počutje odlični, z izbiro smo zadeli v polno. Naše stranke so zelo zadovoljne. Glede na potrebe in pričakovanja strank ugotavljamo, da je samooskrba s podporo proizvodnje energije vsekakor dobrodošla in ustrezna ter narekuje smernice za naslednje gradnje. Tudi v prihodnjih projektih bomo poskušali izboljšati energetsko sliko objekta in jo podkrepiti s proizvodnjo električne energije. Ta objekt je bil sicer zelo specifičen, je zelo primeren za proizvodnjo električne energije, nekateri so morda malo manj. Ampak vsekakor lahko na vsaki strehi zagotavljamo vsaj ogrevanje s proizvodnjo električne energije,« razmišlja direktor podjetja Stanovanja Radenci.

Anja Maček (uporabnica IR-panelov v kombinaciji s fotovoltaiko)

»Vsem, ki želijo privarčevati, bi resnično svetovala ta način ogrevanja. Je ekološki, varčen, preprost za uporabo, estetski, ni radiatorjev, prahu. Verjamem, da bodo ljudje kmalu še bolj prepoznali vse prednosti in se odločili za investicijo v IR-panele. Se mi pa zdi, da lahko še marsikaj naredimo na tem področju, če ljudi ozavestimo, jim razložimo in približamo sistem, ker je res preprost, ekološki in cenovno dostopen.«

Družina Mulec

»Za IR-ogrevanje sva se odločila, ker se nama je cena zdela zelo sprejemljiva. V hiši imamo danes 18 IR-panelov, zanje pa smo plačali približno 8000 evrov. Tako nama je ostalo kar nekaj denarja, ki bi ga namenila za toplotno črpalko, zato sva za razliko kupila 11-kilovatno sončno elektrarno, ki so jo namestili na streho.«

Po Sandyjevih besedah sončna elektrarna proizvede toliko električne energije, da je imajo dovolj za stroške ogrevanja – pa še za gospodinjstvo je ostane dovolj. 

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko pa nas obiščete v salonih:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.

Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-sistemom Ekosen? Preverite izračun prihranka.