Primerjava IR-ogrevanja z drugimi tipi ogrevanja | EKOSEN

Primerjava IR-ogrevanja z drugimi tipi ogrevanja
petek, 16. Avgust 2019
/
novica

Za  vas, dragi bralci, smo pripravili primerjavo različnih tipov ogrevanja. V kolikor se pojavijo kakšna vprašanja seveda smo vam vedno na voljo na brezplačni številki 080 30 10

Izračun prihranka je informativne narave in upošteva vse stroške: servisov, menjave sestavnih delov, obnove in ogrevanja.

Če bi vsi uporabljali do okolja prijazne tipe ogrevanja, bi bil zrak veliko bolj čist in do zdravja prijazen. Male kurilne naprave so po podatkih ARSO v letu 2015 prispevale kar 74 odstotkov k skupnim izpustom prašnih delcev in so tako z občutnim naskokom prehitele promet, ki se z devetimi odstotki uvršča na drugo mesto. Iz tega je več kot razvidno, kako veliko, nepopravljivo škodo sebi, svojim otrokom in prihajajočim generacijam povzročamo vsako kurilno sezono.

Pri kombinaciji IR-grelnega sistema s sončno elektrarno smo pri končnem izračunu upoštevali proizvedeno elektriko v 1 letu/900 EUR.
Primerjava je narejena na podlagi podatkov za novogradnjo z odlično izolacijo (C1) v velikosti 130 m².

V kolikor pri ogrevanju na drva ali pelete upoštevamo še čas dela in skrbi, se slednji realno splačajo najmanj.

Se želite tudi vi ogrevati z IR-grelnim sistemom Ekosen?

Za pripravo rešitve za IR-ogrevanje s sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si