Zakaj je pomembno, da kupimo kakovostno IR-ogrevanje | EKOSEN
Zakaj je pomembno, da kupimo kakovostno IR-ogrevanje
Ponedeljak, 22. Veljača 2021
/
novica

Ko se odločamo za investicijo v IR-ogrevanje, je pogosto vprašanje, v čem je razlika med izdelki in ponudniki ter kaj vse naj pri nakupu upoštevamo. IR-grelni paneli so razmeroma nov način ogrevanja, zato tudi ni veliko podjetij, ki bi imela dovolj znanja in izkušenj, posebej problematično pa je zagotavljanje pogojev garancije in servisa pri ponudnikih, ki to opravljajo kot dopolnilno dejavnost ali izdelke prodajajo izključno na spletu.

 

Zato je izbira ponudnika, kot je Ekosen, d. o. o., ki ima dolgo tradicijo in veliko znanja, ponuja

kakovostno montažo, ima dober servis, uporabniki pa imajo z njim pozitivne izkušnje, gotovo ključna.

Naložba v kakovostno IR- ogrevanje se bo povrnila!

Prva napaka, ki jo lahko storite pri izbiri ponudnika IR-grelnega sistema, je cena kot merilo. Pomembno je, da pri začetni investiciji v sistem IR-ogrevanja ne varčujemo. Že res, da se lahko začetna investicija zmanjša zavoljo manj kakovostnih panelov ali manjšega števila IR-panelov v prostoru, vendar to pomeni višje stroške v prihodnosti.

 • Manj kakovostni IR-grelni paneli imajo krajšo garancijo in tudi krajšo življenjsko dobo kot paneli iz kakovostnih materialov, izdelani v specializiranih proizvodnih obratih.

 • Druga napaka, ki jo lahko plačamo
  za ceno nižje investicije, je prenizka moč panelov v prostoru. IR-paneli, ki bodo nameščeni z optimalno močjo, bodo enakomerno in brez naprezanja ogrevali prostore, kar jim bo še dodatno podaljšalo življenjsko dobo. Tako kot vse tudi IR-grelni sistem izgubi učinkovitost, če deluje na zgornji meji svojih zmogljivosti.

Ena izmed pomembnejših prednosti naj bo kakovost!

IR-grelni sistem je sicer v Sloveniji že dobro desetletje, pa vendar je o njem še veliko vprašanj. Ko se odločamo za nakup katerega koli načina ogrevanja, je pomembno, da premislimo, katere so tiste prednosti, ki so za nas pomembne.

Kako se prepričati o kakovosti

1. Kakovosten produkt je opazen na prvi pogled

IR-grelni panel se od drugih zelo hitro loči tudi po zunanjosti. Zanimati nas mora, ali je izdelek narejen natančno, iz katerih materialov je in zakaj prav iz teh. Pomembno je tudi, ali zna trgovec pojasniti razlike med kakovostnimi in manj kakovostnimi materiali.

2. Ali so izdelki certificirani in preizkušeni v praksi

Certificiranje je nujen korak, da se lahko izdelki prodajajo. Šele praksa pokaže vse nepravilnosti. Ali so izdelki preizkušeni in merjeni v neodvisnem laboratoriju? Ali ima podjetje dokumentacijo za izdelke, ki jih ponuja? Ali ima podjetje stranke, ki izdelke uporabljajo več let brez težav? Ekosen, d. o. o., se lahko pohvali z veliko zadovoljnimi

strankami, ki grelne panele uporabljajo že več let. Vsi ponujeni produkti so preizkušeni, testirani in primerno certificirani, podjetje pa se lahko pohvali tudi s certifikatom Excellent

SME in najboljšo boniteto odličnosti AAA!

3. Zaupajte zadovoljnim uporabnikom in njihovemu mnenju

Podjetja z dolgo tradicijo so se na trgu lahko obdržala zaradi zadovoljnih uporabnikov. Izkušnje iz prve roke lahko najdete povsod na spletu, zato kar pogumno z iskanjem informacij. Ob
tem pa ne pozabite na družbena omrežja, kjer se najde največ relevantnih informacij. Na spletni platformi Facebook se pridružite skupini UPORABNIKI IR OGREVANJA - izkušnje in se prepričajte sami.

4. Preverite kakovost storitev ponudnikov

Kakovost storitev lahko preverite tako, da od ponudnika pridobite čim več informacij, ki se nanašajo konkretno na vaš primer ogrevanja. Ob tem ne pozabite preveriti strokovnosti monterjev, ki jih podjetje lahko ponudi, in garancijo za opravljeno storitev.

 

Optimalna poraba na vsakem koraku z regulatorjem IR Sun WiFi:

 • upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo,

 • aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani,

 • uporabniki imajo možnost upravljati več objektov/ stanovanjskih ali poslovnih enot,

 • možnost servisa na daljavo,

 • nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine,

 • nastavljanje urnika ogrevanja,

 • opozarja pri nepravilnem zračenju in preveliki porabi električne energije,

 • razvit in proizveden je bil v Sloveniji,

 • IR-grelni sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja,

 • pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo. 

Mnenje uporabnika IR-ogrevanja 

IR-panele ima tudi Barbara Rupnik, ki je bila s celostno obravnavo podjetja Ekosen zelo zadovoljna in je zapisala: »Super so. Svetovalec Marko Radoš se je zelo potrudil, da je našel optimalno rešitev
za naše stanovanje in nam strokovno razjasnil vse dvome o IR- ogrevanju. Predstavil nam je različne vrste panelov in IR-regulatorjev. Prepričljivo je znal poudariti njihove prednosti, zato smo se lahko prav odločili. Tudi s ceno, plačilnimi pogoji in popustom smo bili zadovoljni. Primož Jugovic je montiral IR-panele. Prišel je 5 minut pred dogovorjenim terminom. Stanovanje je zaščitil, da se ne bi

kaj umazalo, po montaži pa je vse počistil za sabo. Poučil nas je o delovanju termostatov in vklapljanju za najbolj optimalen izkoristek IR-panelov. Stene je tako lepo zadelal z mavcem, da skoraj ni videti, kje je 'poštemal'. Takega mojstra še nismo imeli. Čista desetka. Nič nismo pogrešali. Imate izjemno dobro promocijo podjetja, odlične komercialiste in monterje. Spletna stran je zelo dobro zastavljena. Vse o delovanju IR-panelov je razumljivo pojasnjeno, da razumejo tudi laiki.«

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10
ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko pa nas obiščete v salonih:

v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,

v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,

v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

Smo pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.